Tre entreprenadformer

De vanligaste entreprenadformerna i samband med husbyggnation är total-, general- och delad entreprenad. Beroende på vad du beställer av A-hus och var du ska bygga, lämpar sig olika entreprenadformer olika bra.

Delad entreprenad 

Delad entreprenad innebär att det är du själv som står för upphandlingen av samtliga underentreprenörer och administrerar byggnationen av ditt hus. Om du har valt att enbart köpa husbyggsatsen och väljer att bygga på delad entreprenad behöver du skicka ut förfrågningsunderlag för att ta in offerter från de underentreprenörer du behöver. Samtliga förfrågningsunderlag hittar du i ditt projektrum.

Att göra detta upphandlingsarbete själv är det mest ekonomiskt fördelaktiga för dig.

Generalentreprenad

Generalentreprenad innebär att du som beställare (byggherre) anlitar en byggentreprenör som i sin tur anlitar underentreprenörer som ska utföra allt arbete för att färdigställa ditt hus efter leverans. Du skriver ett kontrakt med A-hus för husbyggsatsen och ett kontrakt med generalentreprenören för att bygga huset.

Totalentreprenad

Totalentreprenad innebär att A-hus sköter hela byggnationen av ditt hus och du har inget personligt ansvar för att färdigställa huset. Du flyttar alltså in i ett nyckelfärdigt hus. Denna entreprenadform kan vi erbjuda i regionerna runt Stockholm, Göteborg, Malmö och i stora delar av Östergötland.

Att tänka på

Vid generalentreprenad och delad entreprenad ska alltid projekteringen utföras av en tredje part som levererar färdiga projekteringshandlingar till dig som beställare och som sen entreprenörerna följer. När du köper ditt hus genom A-hus Online ingår de projekteringshanlingar som krävs för att uppföra ditt nya hem vid byggsatsleveransen, gällande de produkter och material som du har köpt av oss.

Oavsett om du väljer att driva hela projektet själv och bygga ditt hus på delad entreprenad eller om du väljer att anlita en byggfirma som driver hela byggnationen åt dig, så levererar A-hus Online tydliga handlingar som entreprenörerna kan följa. Entreprenörerna som du anlitar har alltid ett utförandeansvar. 

Ta hjälp av våra projektledare  

Om du väljer att köpa vår tjänst Projektledare har du en kontaktperson på A-hus som kan föreslå lämpliga entreprenörer till ditt bygge. Tillsammans har ni en dialog i samband med upphandling av entreprenörerna. 
Läs mer om tjänsten Projektledare här.

×