Ditt hus är inte sparat! Spara för att behålla dina val eller förändringar.

Vad händer nu?

Nu har du förmodligen kommit så pass långt att du har byggt och designat ditt eget hus i Husbyggaren. Vad roligt! Här i projektrummet kan du överblicka det och vilka val du har gjort. 

När du är nöjd med ditt hus och har fyllt i alla kontaktuppgifter och byggnationsadressen är det dags att gå vidare i beställningsflödet. Det här är det som händer när du är färdig med ditt hus.

Ikon_granska

1 | Granska ditt hus och dina val

Titta igenom de val du har gjort under respektive meny; exteriör, interiör, kök och garage. Vill du ändra något så kan du göra det före du beställer.

Ikon_tillagg_projektledare_bla

Lägg till tilläggstjänster

Före du lägger din beställning ska du ha tagit ställning till om du vill köpa några tilläggstjänster (projektledare, montageledare eller försäkringar). Detta väljer du under Tilläggstjänster under Mitt hus till vänster. 

Ikon_kontakt

Ange byggadress och kontaktuppgifter

Om du inte redan har angett byggadress, avtalsparter och dina/era kontaktuppgfter är det dags att göra det. Alla dess uppgifter anger du under Min profil.

ikon_varukorg

Kontakta säljare eller beställ direkt

När du är klar med ditt hus väljer du om du vill trycka på Kontaktaknappen eller Beställknappen vid Sammanställningen. Den säljare du kontaktar hör av sig för att boka ett första möte. Beställer du direkt kontaktar en projektledare dig för att planera din beställning och skriva köpeavtal.

Ikon_avdelare

Efter att beställning är lagd

Dollar

4 | Kontakta banken för lånelöfte

Nu när du vet vad din husbyggnation kommer att kosta är det dags att kontakta banken för att presentera dina planer. Du presenterar produktionskostnadskalkylen från A-hus och ansöker om lånelöfte.

Hander

5 | Skriv köpeavtal

Du träffar din säljare för att teckna köpeavtal. Om du väljer att köpa ett nyckelfärdigt hus har du ett kontrakt för hela ditt husköp. Vid tecknandet av köpeavtalet låses de val du har gjort som påverkar ditt bygglov (fasadpanel, fönster och värmesystem).

Dokument

6 | Ansök om bygglov

Vid beställning av nyckelfärdigt hus tar A-hus fram alla bygglovshandlingar och är behjälplig med andra frågor som rör din bygglovsansökan. Vid köp av husbyggsats eller stomrest hus sköter du ansökan av bygglovet på egen hand. Allt underlag du behöver finns däremot i ditt projektrum. 

Penna

7 | Slutlig husbeställning

Det är dags att göra den slutliga beställningen av ditt hus. Här skrivs ett slutligt avtal på samtliga val du har gjort. Vi går igenom de interiöra val du har gjort och låser ordern för produktion.

Hammare

8 | Tillverkning av husbyggsats

Ditt hus börjar tillverkas i vår fabrik i Anneberg, utanför Kungsbacka. Våra erfarna snickare bygger alla väggsektioner i torra och varma lokaler och monterar fönster och dörrar. 

Grupp-folk

9 | Byggstart

Tekniskt samråd hålls med din kommun. När detta är gjort kan kommunen lämna startbesked, vilket är ett krav för att man skall få börja med arbetet på byggplats.

Spade

10 | Markarbete och grundläggning

Markarbete och grundläggning utförs på din tomt. Vid köp av nyckelfärdigt eller stomrest hus ansvarar A-hus för att mark- och grundarbete görs på korrekt vis. Vid köp av byggsats ansvarar du själv för dessa bitar.

Taknock

11 | Husleverans och byggnation

Den stora dagen är här! Huset levereras till din tomt och reses av A-hus (vid köp av nyckelfärdigt och stomrest hus). Att få huset tätt för väder och vind tar ungefär två dagar. Inflyttning sker sedan vanligtvis 4-5 månader efter leveransdag.

Bock

12 | Slutbesiktning

När ditt nya A-hus är färdigbyggt ska en slutbesiktning utföras besiktningsman så att du som kund får ett kvitto på att du har fått det du har beställt.

Hus

13 | Inflyttning

När slutbesiktningen är klar och kommunen har utfärdat slutbesvis kan du flytta in i ditt nya, alldeles egna A-hus. Välkommen hem!

   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Spara ditt hus

Kul att du vill spara ditt hus! Om du vill kan du ge ditt husprojekt ett namn.

Logga in Logga in med ditt A-hus Onlinekonto. Ange den e-postadress och lösenord som du använde när du skapade din profil.
Glömt ditt lösenord?
Glömt ditt lösenord? Fyll i din e-postadress så skickar vi dina inloggningsuppgifter till dig.
Logga in
Registrera dig Fyll i namn och epostadress för att skapa en profil på A-hus Online. Då kan du enkelt administrera ditt hus och beställa direkt online.
Fyll i alla fält på ett korrekt sätt.
Genom att registrera mig godkänner jag användarvillkoren
Tillbaka till registreringen
×